RSS

Upsey lalampeter! :))







Yuhu! Hari ini,pihak sekolah di satu UK ini , mogok kerna mahu kenaikan gaji para guru. Pwet. Tak ku percayalah. Ku sangka cuti-cuti biasa saja. Maklumlah, sekolah disini,selalu saja cuti.Rupanya, hingga masuk ke kaca television. Maka, ayah mengambil keputusan untuk bertemu dengan pensyarah beliau,yakni Dr Dawood yang kacak bergaya itu. :) Dan maka dengan itu jua,ku bawa potret embah lanang untuk agenda yang sama dan buku Science kerna sangka mungkin ada kelapangan waktu.
Pagi-pagi lagi, ibu mahu bertolak awal kerna menerima maklumat dari Auntie Naha, bahawa ada satu pasar murah di Llanbedr.Atau namanya pasar kuda.Memang ada 2-3 ekor kuda yang berjalan di pasar mereka itu.Banyak la juga kami borong.Berkotak buah dan sayur.Kalau shopping dengan ibu,selalunya berjam.Nasib baik,pasar kuda tu kecik je.Maka,tiadalah kelamaan masa ibu untuk membeli dan membelah.Aku tak la minat nak borong buah dan sayur.Ibu je la..
Aku dan adik cuma beli 1 candy floss warna pinky winky.Share together.Sebab selalunya memang tak habis pun,kalau beli 2.Chocolate milk shake yang dibeli satu saja,sebelum tiba di Lampeter, pun masih belum habis.Setelah itu kami meneruskan perjalanan ke Lampeter. Maka, dengan itu, aku mewakili anak ayah, nak ucap "dioch" pada auntie Naha atas maklumat tentang pasar kuda itu. :)
Aku dan adikku bercadang mahu berjalan-jalan di town Lampeter yang kecik seciput itu kerna sementara kami menunggu ayah berjumpa pensyarah beliau itu.Dengan berpegangkan pinky winky handbag dan berisi camera Olympusku, hajat hati mahu bergambar di Lampeter town.Maklumlah batak Lampeter.Datang sekali sekala. :p Namun begitu,niat terbantut kerna ibu mahu kami singgah sebentar di rumah auntie Bib yang comel itu.Sebelum singgah dirumah beliau, kami berjalan di kedai perabot kerna tiba-tiba mata hatiku terlihat sebuah katil yang ber "design"kan "Heart".Bukan nak beli pun, saja cuci mata.Tiba-tiba ada durian belanda runtuh! Aku terjumpa karpet-karpet comel yang berharga 10p sekeping dan free sample design.Fuh.Dahsyat. :O
Ternampaklah mataku pada sebuah cermin yang tergantung di dinding kedai itu,maka ku ambil camera dan snapped picture! :D Selepas itu,kami chow dari kedai itu.
Tiba-tiba,ternampaklah mataku, sepasang suami isteri yang gitu-gitu dan gini-gini di hadapan kedai. Auntie Zu dan uncle Khairuddin. Ewah. Maka,dengan tiadanya kerja lain, ku snapped picture di tengah jalan itu bersama pasangan Terengganu kita itu. :) Selepas itu, bye-bye.Jumpa lagi.Datang Swansea.
Dan kaki terus melangkah.Kali ini nekad kakiku,akan melangkah ke rumah auntie Bib.
Assalamualaikum! :o
Tika kami tiba dirumah auntie Bib, budak-budak tiada dirumah kerna meraka bersekolah,dan begitulah jua bapak mereka tapi tiada ketahui dimana.
Ewah.Auntie Bib.Anak beliau yang kacak itu,sudah semakin kacak dan besar! Baby Ahmad Ridha.Baby jejaka jawa Lampeter. :P
Setelah auntie Bib menandatangani poster embah dan agak beberapa lama dan agak banyak juga gambar yang di snapped, aku dan cik Nabilah minta undur diri kerna mahu pergi berjalan-jalan. Terima kasih auntie Bib. +]
Hajat seterusnya mahu pergi ke Somerfield. Nak beli coklat Somerfield yang 20 p itu.Favourite chocolateku. :) Rindu chocolate tu.Namun,hanya satu bar saja yang dapat kami beli kerna duit segala duit berada di tangan ayah.Hancur hatiku. :<( Tiba-tiba terjumpalah lagi pasangan Terengganu kita. Snapped picture sambil tangan mereka menandatangani poster embah lanang itu. Destinasi seterusnya rumah baby Atirah yang comel gilew itu.Jalan punya jalan, tiba-tiba tersesat! Dan tiba-tiba pula, seorang mak cik tua yang baiklah hatinya menunjuk jalan keluar.Di jalan keluar itu,kerna tempatnya agak unik,yakni yang ku beri nama "antara 2 dinding", kami bergambar. Posinglah lagi. :) Tak ada keje laen dalam dunia ini. Jalan punya jalan, jumpa university Lampeter.Posinglah cik Nabilah.Akulah yang jadi photographer.Penat camera tengok muka adik aku tu.Sampai low battery.Huh! Tak sempat aku nak posing! :O Kerna rumah baby Atirah yang berwarna biru makin kami hampiri,dengan keputusan itu, "Assalamualaikum uncle! Auntie ade? Atirah mane?" tanya gadis-gadis anak ayah ini. :) Eh Atirah comel! ;o Yuhu! Snapped picture again! Seronoknya la posing dengan adik Atirah ini. Budaknya memang cool gilerw. Tapi sedih hati dan hiba jiwa,kerna Ifa ku yang comel tiada dirumah. Mereka bersekolah! :<(( Kami makan roti. Dan kami bersembang dengan auntie Arena. Bla.bLu.bli. Kami pun chow setelah bapak telefon.Harus pulang. Terima kasihlah auntie Arena! :) anakmu memang comel gila seperti dirimu. ;] Sebelum itu, tibalah masaku untuk posing di signboard Lampeter University kerna tadi tiada kesempatan. Dan destinasi seterusnya, rumah Auntie Naha yang cantik itu. Oh tidak! Adik Adamku. Comel.Comel.Gila-gila comel. :) Rindu sama dikau. Makan nasi berlaukkan ayam masak merak masakkan auntie Naha yang sedap itu menjadi makanan tengahari.Alhamdullilah. Konyang perutku. Terimakasih auntie Naha. .Lebih kurang pukul 3.40 petang, Hadif,Iman dan Nabiha pulang ke rumah.Budak-budak comelku! :)) Rindu korang! :P Abang Hafis ada dirumah Auntie Naha juga॥ Bla।bLa.bla. Pulanglah kami ke rumah. Terima kasih ya atas layanan kalian semua yang baek banget! =] Datang Swansea ya!
*abanghafissukaposing! :P

3 suara reformasi:

Galmaran said...

See Please Here

CikguZue said...

wa...jenjalan sakan. best jumpa, dua kali pulak tu...heheheh
alahai,aunty tak ingat la ada pasar kuda ari tu...huhu...itu kuda pun sudah lari...hehehe

Anonymous said...

oit...posing tuh kan elok..nggak salah kok...kepingin..lakuin dooooong.!!heheh