RSS

Salju sillaturahem



Sabtu lalu,abang Hafis dan kak Syifa` datang dari Lampeter dan singgah di teratak Alexandra kami.Mereka baru pulang sakan bershopping di Singleton Carboot.Abang Hafis gembira banget kerna mendapat 2 basikal dengan harga 25 pound tak silap aku.Mereka mengajak kami berjalan-jalan di Central Town bersama auntie Zu sekeluarga.Cadangku mahu mengajak Nurul,anak sulung auntie Zu ke Central Library kerna sudah lama anak kecil itu mahu pergi ke Library yang baru saja dirasmikan oleh Queen Elizabeth itu.Tapi,disebabkan perut tidak diisi lagi,mamanya bimbang pula, jika Nurul merengek kelaparan.Maka,keputusannya,kami pergi berjalan-jalan di town.Tiada apa yang ku beli sangat, cuma socks yang berwarna pelangi dan beg kertas untuk diberi pada hari lahir.Itu pun,kerna aku singgah di Poundland.Aku jarang sangat berjalan di town.Antara malas dan jauh. :P
Jalan punya jalan, destinasi terakhir adalah Tesco.Tiba-tiba, Nurul menjerit "mama menandung". ha? menandung? :o "Bukan menandung la Nurul, mengandung la." bilangku agak terkejut juga. :O Tahniah Auntie Zu! :))
Selepas penat berjalan di Swanse town, kami pulang ke rumah auntie Zu.Makan tengahari lebih kurang pukul 4 petang.Lapar gila.Perut dah rock & roll. ;i Kemudian,kami pulang ke teratak kami.Ibu menanti.Kak Syifa` seharusnya pulang pada hari itu,namun disebabkan aku berdoa,moga-moga kak Syifa` tidur di rumahku malam ini,maka dengan takdir Tuhan, kak Syifa` harus pulang esok hari kerna tiada tiket bas.HEHHEHEHEH. xD Terlaksana jua. :P
Malam itu,ayah tiada dirumah.Ada jemputan mendeklamasikan sajak di Dublin.Di skrin laptop Acer,kami melihar semula rakaman ayah bersajak dahulu kala.Sebelum berangkat ke UK.Juga menonton kisah lama lakonan P.Ramle, Sudin dan bla.bla.bla.
Abang Hafis telah banyak menolong beberapa problemo.Kupas bawang,basikal,komputer ayah,mesin jahit dan akhir sekali "art movie" aku. Terimaskaseyh abang Hafis.Selesai jua movie aku! :))
Esok pagi,
"Salji turun!" sayup-sayup ku dengar.
Bangkitku terus dari pelukan teddybear warna coklatku. :o Hari itu,lebih kurang pukul 8 pagi,salju mengiringi perjalanan kami menghantar kak Syifa` ke Bus Station.SEJUK GILER.Hari itu,battery camera tiada kerna charger tertinggal di sekolah.Keciwa. :(
Setelah pulang menghantar kak Syifa`,kami pulang ke Alexandra Terrace. Eh! Salji makin lebat.Tapi,tak selebat pada tahun lalu.Abang Hafis menelefon orang Lampeter.Auntie Izah melaporkan salji makin lebat juga di Lampeter.HUH.Sakan gumbeyra la diaorang.
Cadang mahu pergi ke Breacon Beacon.Tapi,tak terlaksana kerna salji tiada lagi.Hancur luluh hati. :I
Di petang hari,aku masak cucur.Kami bersembang petang.Kemudin,lebih kurang pukul 3 petang,abang Hafis pun pulang.
Gracias to kakanda Hafis and kakanda Syifa`s! for our snow sillaturahem :))
*Maaf tiada gambar abang Hafis!

2 suara reformasi:

Anonymous said...

gambar x de kee...cedih laa..x pe lah..x kan nak masuk gambar abg tgh sembang tuh..mcm x clear jeer..

same2...alah sikit je tuh...semua pemberian Allah pada abg..yg perlu abg kongsikan bersama..

abg jadi perantara saje..

.Nur Najihah. said...

hahahah.
nantilah akak masukkan pic abg! :P
nak ambek 20p.
beli coklat somerfield!
:P