RSS

Baby Jawa di Lampeter! :))







Sabtu,13 April 2008,di Highmead,telah berlakunya sebuah majlis kelahiran seorang bayi bernama Ahmad Ridha Bin Abd Halim yang berusia 10 hari.Seorang bayi jawa lahir lagi dunia Lampeter.Comel.Memang comel banget.Majlis bermula pukul 3 petang.
Aku sekeluarga pergi bersama Uncle Nor sekeluarga.Bertolak dalam pukul 2 petang dan tiba disana jam 3.15 petang.Sebelum bertolak,kami posing di laman rumah, yang sudah banyak bunga yang jelita dan ayu sekali. :P
Kebetulan pada hari itu, agak ramai gadis-gadis atau perempuan-perempuan melayu terakhir,memakai baju berwarna pink dan merah.Termasuklah daku. :) Semuanya cun dan ayu.Semuanya kacak dan cool.Especially,bapak aku. :P
Untuk pertama kali,ku jumpa anak-anak auntie Arena (kecuali baby Atirah). Semuanya cun dan comel seperti mamanya.Bertudung kuning,gadis kecil bernama Ifa menyalami tanganku,tika menyambut kedatanganku.Dia tersangatlah comel.Macam aku. :P hahahahahha
Ku bawa Elia bersamaku.Agar dia dapat berkawan dengan mereka.Elia tidak tahu bercakap bahasa Melayu.Dia cuma faham 5 perkatan.Makan,tidur,sembahyang,bla,bla,bla.. :P (tak ingat la!).
Marhaban dimulakan oleh pak Zuhdi.Kemudian bapak aku.Kemudian,aku tak tahu.Aku cuma pegang camera Olympusku.Main lari-lari dengan budak.Main sep-sep ABC.Main ambek photo manusia.Main dengan Aliah yang comel gila.Suka ku dengar butir mulut si gadis cilik milik kekal auntie mimi dan uncle Kamarulzaman.Aliah suka Hadif.ahhahahhaha. Comel. :P "a'ah yer.. Hadif gosok gigi, hadif mandi.Aliah pun gosok gigi. " Dan mama beliau bertanya kepada si dara cilik "eyyy.. ni nak kawen dgn hadif kerw huh?" .Maka Aliah menjawab "owh nooooo!" Comel.Comel. Memang comel gila. Budak-budak. :)
Bangsa lain juga turut dijemput datang.Arab,Rusia,Morocco,dan Negro.Ya.Agama menyatukan hati kamu.Masyallah! :)
Ada persembahan oleh mereka.Lakonan pada zaman jahilliyah.Kelakar pun ada.Kemudian,ada tayangan Baghdad dan Palestin.Bergenang jua air mataku mendengar suara cilik Palestin.Sedangkan kita disini,cukup dengan nikmatNYA.Alhamdullilah. :)
Dan tibalah masa budak-budak perempuan melayu Lampeter terakhir membuat persembahan.Suara comel sekali.TERSANGAT! :) Sebelum mereka mengadakan persembahan, aku minta budak-budak posing maut ala melayu terakhir. Sakan la sungguh. :P
Kemudian,ku ambil gambar dengan anak arab bermata biru,Maryam.Gila comel! :O Dan 3 jejaka Melayu Lampeter, abang Hafis,Uncle Zaidi dan Uncle Syidi. Uncle Zaidi enggak mahu senyum.Maka inilah hasilnya.hahahah. :P Sorry uncle Zaidi. Uncle tetap macho dihati isterimu. :P abang Hafis dengan "PEACE POSINGNYA". comel.comel.Tapi,itu budak-budak cam aku boleh la. :P
Seorang artis yang agak susah bergambar,yakni anak teruna Uncle Razali dan auntie Naha, Hadif Hanan pula lain ceritanya. Cerita umminya, selalu Hadif menyebut nama Fatimah. Anak pak cik Zuhdi dan cik Seri. Aliah suka sebut nama Hadif.Hadif suka sebut nama Fatimah.ahhahah. ADOI.3 segi la pulak! :P comel.comel.
Fatimah dah pandai cakap.Mulut dia sangatlah mungil.Geram gila dengar suara Fatimah! :O
Sungguh terasa gumbira kerna ku dapat bergambar dengan budak-budak yang comel jua ibu-ibu melayu terakhir. :P
Setelah malam menjelma,kami pulang untuk ziarah Uncle Halim sekeluarga.Rumahnya terletak di Restoren Shapla.Rumah beliau tersangatlah hot. ;o Baby Ahmad agak penat melayan peminat beliau. :p
Kami pulang bersama uncle Nor sekeluarga dan tiba tepat 10 minit sebelum jam meniti waktu 12 malam!
Gracias buat orang Lampeter! :)















































































































6 suara reformasi:

Anonymous said...

Salam. Tak sempat sembang panjang dengan kakak di Lampeter tempohari. Cik Seri doakan kakak menjadi gadis reformasi yang brjaya dunia dan akhirat. Salam sayang dari ummi..

Anonymous said...

Pembetulan ye, Jawe + Patani tau. Cube tgk lebih muke Jawe ke muke Patani. Nama Ahmad Ridha, not Redho, bunyi melayu.

Anonymous said...

gambar aku pun ader..ceh x ckp nak masuk dalam blog...kalau tau..nak posing baaek punye...ermm hampeh...oklah..

macho gak sekali sekale tgk huhuhu

.Nur Najihah. said...

hahahha. gerangan uncle mnlah yg perasantan!?
;p

.Nur Najihah. said...

hahahha. gerangan uncle mnlah yg perasantan!?
;p

Ummuzulfa said...

SALAM

Najihah, sorry suddenly to bother you...
while surfing your gorgeous pictures I saw a friend of mine, lost contact years ago.. Kak Seri, wife Ust Zuhdi Marzuki.

We used to stay together in First college in UM.

Do you mind if you can give her my contact,

My name is Faridah....email myzulfa@gmail.com
www.2uzulfa.blogspot.com

Tried to contact her thru her hubby's blog but without reply...

Hope you dont mind.

BTW, semoga berjaya di perantauan.