RSS

Seminggu selepas cuti Easter



Seminggu sudah berlalu, ku ke sekolah Bishop Gore,setelah tamatnya Easter holiday. Satu minggu sekolah ini agak gembira ceritanya.
Pagi Isnin, agak kelam-kabut.Hinggakan pisau hitam melukai jariku kerna mahu ku potong roti untuk dimakan.Sakit tapi masih ku dapat tahan.Fuh!Fuh je la. ;p
Hari Selasa, ada soalan yang tidak menyenangkan. Seorang gadis Banggoli bertanya soalan yang strange kepada diriku. Soalan yang paling aku tak suka. " Is your house big or small?" Soalan ke-2, " are you from rich or poor family?" .Ish. Rasa nak pelempang pun ada. Nasib baik aku cool lagi. :/
Hari itu, Mark Simon bertanyakan bintang kecil yang ku janjikan untuk diberi padanya.5 reasons Mark mahukan bintang kecilku.Dia agak baik denganku.Dialah budak yang selalu panggil nama penuhku " Nur Najihah Muhaimin". Aku suka kalau orang panggilku begitu! :)))
Hari Selasa juga, Harvey,Katya dan Jordan mengejek namaku. "Noodles!" kerna namaku Nur. Bilang Katya,mahu panggil diriku "Princess Noodles". Aduh. :I Tapi,aku tak marah pun. Tak la kisah sangat! Aku panggil Katya, "Cat". Meoww. :P
Hari Rabu, aku berseorang di bilik art.Dan pastinya snap picture seorang diri. Hari itu,Miss Tiley kelihatan agak muda dari hari-hari normal kerna rambutnya yang diluruskan.Terpana mata. :P Aku jumpa May Kok.Gadis Jepun yang periang.Dia pun minat art.Kami buat kerja dalam bilik art bersama Miss Tiley.Di lesson yang terakhir, aku,Miss Tiley dan Miss Jenkins snaped picture lagi. BUKAN SENANG nak PUJUK Miss Tiley snaped picture! 1st time lol. :) Tangkiuz Miss Tiley. Masa pulang dari sekolah,tiba-tiba boot ada something wrong.Maka terlangkah dan terjatuhlah aku bagai gaya seorang penari.Sakit lututku.Darah.Namun masih tersengih kegedixan!
Hari Khamis,aku bawa roti campur chesse dan pulut panggang ibu.Sedap dan kenyang.Hari itu, ku berikan Miss Tiley CD bertajuk "My Life". Dia suka dengan hasil movie ku itu.Alhamdullilah.Hari itu pulang dari sekolah, aku bercerita dengan Jiusi tentang si gadis genius, Sufiah.Yang hilang. :I Kesiankannya. Kasihan sama Sufiah.Sufiah,Sufiah,Sufiah. Hidupnya tertekan. :(
Hari Jumaat,YEY! Non uniform school for year 11! Aku pakai gaun takat lutut berwarna ungu dan seluar warna putih.Tapi seluar putihku sudah agak "terhangit". Akibat dari terbiarkan lama di heater. Hampir terbakar. Nasib baik hangit jer. Tak la nampak sangat.Seluar itu sangat labuh untukku.Maka,ku ambil keputusan mengguntingnya sendiri.Tak payah suruh ibu jahitkan seluar itu lagi kerna seluar itu cantik dan berseni kupotongnya. :P Jua berselindang ungu tersemat pin yang cantik pemberian bibik dari Malaysia.Oh tudung pastinya ada dikepala.Hari ini, Jamie benar-benar mahukan bintang kertas yang comel dalam kotak berwarna emas kepunyaanku. Syaratnya, dia harus menyebut nama penuhku "NUR NAJIHAH MUHAIMIN" sebanyak 5 kali. Sudah lama diidamkan bintang kecilku.Akhirnya, hari ini ku beri jua.Sakan gembiralah dia. Ramai yang mahukan bintangku.Tapi,semuanya harus bersyarat! ehehheheh. :D
Hari ini,yakni hari Jumaat,ku pergi ke Swanse Uni Mosque untuk berwudhuk.Tak sempat nak solat kerana harus pulang ke sekolah. Aku jumpa budak kecil berkerinting rambutnya.Banget comel!. Snaped lagi picture!
Hari ini juga,hari jadi Miss Jones.Guru Matematik.Ku cuma berikan bintang kecilku. Tersenyum guru 30 tahun itu menerima bintangku!
Minggu sekolah yang seronok sekali! xDDD

2 suara reformasi:

CikguZue said...

mana bintang kecilnye wahai Nur Najihah Muhaimin??? hehhehe...kena pos ke Lampeter tau!
I'am waiting...:)

kiki Grindawangsa said...

jiha, ejaan nama kiki di link blog jiha salah.

my name is kiki grindawangsa