RSS

jihad jahat jika akulah Sultan

1.Mendengar cerita dari ayah dan kawan-kawan beliau.Perak akan dijajah dengan Maha Zalim.Ulangi sejarah Hang Tuah.Kenangi mulia erti sahabat yang dibunuh,Hang Jebat.Atas arahan Sang Sultan.

2.Bila budak naik atas bonet Raja Di Hilir Perak,bila rakyat membaringkan diri diatas jalan bagi menghalang kereta di Raja,bila diludah Raja Di Hilir Perak,bila rakyat mula menjerit "apa sabar-sabar?" adakah ini bukan satu kewajaran emosi dan fakta yang sememangya akan berlaku? ANDA BERHAK! Kita berhimpun atas nama keadilan.

3.Perkara 10 – Perlembagaan Persekutuan Negara – Hak untuk berhimpun secara aman tanpa senjata.

Perkara 20 – Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat 1948 dimana setiap orang adalah berhak kepada kebebasan berhimpun secara aman dan berkepesatuan.

Perkara 21- Konvensyen Antarabangsa Hak Sivil dan Politik 1966

4.Tak perlulah pihak MAHA ZALIM mengakui menjerit dijalanan tentang isu Palestin.Sedangkan,isu hebat dizalimi di Malaysia sendiri itu adalah lebih jelas dan nyata di mata seorang pemimpin yang berhati mulia.Hebat sekali drama TV3!

5.Kalau berjuang kerana wang dan kuasa,kau jual pisang goreng tepi jalan sudahlah!

6.Kalau berjuang kerana status keimanan dan satu tanggjawab,jomlah kita sama-sama syahid fisabillilah.

7.Peringatan dan pengajaran juga pada PKR.Kalau nak berjuang,drive kereta katak pun tak mengapa la.Tak perlu kita mewah.Cukup dan syukur dengan apa yang ada.

8.Dr Zambry jangan lupa pula tesis phd yang dahulu kala pernah dikaji oleh dirimu.Kajian tentang perjuangan PAS itu.Anda tersilap landasan terbang perjuangan la pulak.Bukan Perak yob.

9.Bila dah berkuasa,ingatlah yang bawah.Bila dah turun,baru teringat nak naik atas.Jangan sampai tsunami lagi.Biar pun beratusan rakyat digari,dilokap,diseksa dan dizalimi,aku tidak akan berdiam sepi.


10.Aku cuba menjadi relax se relax bapak aku.Tenang dalam kawalan emosi tapi masih berdiri di duri.Kalau bisa tidak mahu emo sangat.Cuma,kadang-kadang perasaan perempuan itu selalu begitu.Kata bapak "emosi terkawal perlu dalam perjuangan".

1 suara reformasi:

keyonfreakpic said...

hi..
i dont know ur name,
but i love the way u said about politic..
so keep it up gurl..
TAKBIR...ALLAHUAKHBAR!!!!!