RSS

Palestin juga perjuanganku


  1. Tak perlu dicerita apa perasaanku jika kau mengerti erti perjuangan dan Palestine.
2.Tak perlu kau jerit jika kau sekadar mahu menunjuk kau pejuang hebat.

3.Ibu ayah aku cakap dan berpesan "perjuangan menentang nafsu itulah sekecil perjuangan yang memerlukan sebesar besar pengorbanan"

4.Aku dan adek melancarkan kutipan derma untuk Gaza disekolah Bishop Gore.Terima kasih sangat pada headmaster kerana memberikan kami keizinan dan juga sokongan.
Aku angkat tangan untuk bercerita pengalaman pahit dan manisnya pandangan orang non muslim dan juga muslim terhadap isu Palestine di Unitarian Church.Diakhiri dengan laugan suaraku "Free for Palestine" dan juga satu tepukan "semangat".

5.Biarlah ada diantara mereka enggan dan juga menyokong tindakan gila kekejaman zionist,aku masih juga berjuang di medan keadilan.Aku terangkan pada mereka apa yang terjadi di Palestine itu adalah satu ketidakadillan,kekejaman yang bertentangan dengan akta kemanusiaan sedunia!

6.Biar pun ada 20% di sekolah ku menyokong Israel, aku tidak akan lemah untuk berjuang.Poster yang kami lekatkan dicabutl.Kami diprovok oleh cikgu sendiri.Kami tahu,kami ada keberaniaan.Dan kerana itu,aku dan adik,tidak akan berhenti untuk berjuang demi Palestine.

7.Biar pun ada 3 orang guru,yang mahu berlaku adil terhadap Israel,maka diorang tidak mahu untuk menderma.Masih lagi nak berlaku adil pada pembunuh?bagus punya orang.

8.Biar pun ada seorang guru yang bersikap "racist" terhadapku

"Sir,would you like to donate some money (nak ambek duit) for Palestine(patah balik dan berkata NO).
"It is better if I give this money for African.I dont want to be involved in this war"

Sir,this is for human rights!-jawab aku dan ucap terima kasih dan terus bla.Kecewa pada hari pertama!

9.Biar pun ada seorang mulut celupar mengatakan "thats not my country,why do I have to care?Hamas just cannot stop to attack Israel.So,they never can stop it"
selfish.ego.arrogant. stupid statement la.watch out your mouth!

Biarpun ada juga orang Melayu Islam tidak turun padang dengan berbagai alasan tidak masuk akal dan hati, beringatlah kamu. Kamu Islam. Mereka saudara kamu di Palestine.Mereka juga memerlukan suara berani kamu.Bangunlah dari mimpi kamu.

10.aku tidak mahu menangis kerana orang yang pendek akalnya sebegini.Tapi,aku syukur,aku dilahirkan dengan mempunyai rasa hati.
Ramai juga guru-guru dan kawan-kawanku yang menyokong tindakan Palestine.Syukur alhamdullilah.Ini baru perjuangan di sekolah.Bukan di parlimen lagi.Bukan juga di medan perang!

11.Tahniah pada PAS kerana memenangi Pilihanraya lalu.Apa pun,aku tidak mahu Pakatan Rakyat alpa dan lupa dengan kemenangan ini.Ada sedikit kekeciwaan terhadap Pakatan Rakyat.
Hukum Hudud! Jalan la boss.Kau nak lawan hukum Tuhan,kau lawan sampai Qiamat pun kau tak menang la.

tapi aku masih tidak pasti,layakkah aku bergelar syahidah suatu hari nanti..aku ni kira budak nakal gak.ngeh2.gedik dan getik jew ;p

12 suara reformasi:

BesaqKichik said...

teruskan perjuangan..
free for palestine..

di sini temanku selalu berkata..

"Ada benar juga kekejaman Adolf Hitler terhadap yahudi dahulu."

Ir. hydir said...

"Mulia aku kerana Islam"

Teruskan perjuangan untuk menegakkan kesucian Islam walaupun di mana berada.

Saya kagum awak yg berada di negara orang boleh berbuat sebegitu .. cabaran dia lebih payah ..

Saya nak daftar Mercy Malaysia x lama lagi .. InsyaAllah...

"Umat Islam itu seumpama suatu badan..jika paha kanan di cubit maka paha kiri akan merasa sakit... "

zaf said...

salam

masyaAllah hebat sis!!

semoga taqwa mu bertambah!

hebat dan berani

Moga taqwa mu bertambah tinggi

nanti masuk parlimen pula ye...

takbir!!

datin seri ainin sofiya said...

akk2~
id0p islam~
kn bez lau inin ade smngt keberanian cm akk,
huhu

DeQku said...

Hidup, hidup!
Hidup Islam!
Hancur,hancur!
Hancur Israel!

Keep it up Najihah, don't give up whatever tribulation might come.

I'll pray you as I can't be by urside...hehehe..

uNa !! said...

td tgk astro ade rncgn sal neh la
pprgn neh
lupe lak tajuk ea
ade buat psmbhn teater
sgt mnyntuh hati .
bgs la pjuangan gni
trs kn dik :)

humayra' said...

salam perjuangan dari auntie buat akak dan adik di sana..moga terus tabah di perantauan

=] said...

besaqkichik- terima kasih Saiful.Moga2 kita semua diberi kekuatan dlm pjuangan =]

=] said...

Ir Hydir- tiada apa yg perlu dikagumi ttg saya.saya cuma perempuan.rakyat biasa.cuma da jiwa besar utk mlysia dan islam.
=]

=] said...

zaf-heheh.parlimen! nantikan daku =DDD

=] said...

smua org ada berbeza perasaan la sygku inin
(=

=] said...

dekqu- insyallah!
doakan sahaja.
amin ya rabbal alamin
(=