RSS

aku kangen karo embah lanang!

Semalam ku lihat wajah embah di web cam. Sedih sangat tengok embah. cryEmbah kurus sangat. L Embah tak larat nak cakap. Embah just lying down to watched us from the web cam. Aku tunjukkan embah poster yang telah ditandatangani oleh kawan-kawan di Swansea University Mosque,kawan-kawan Bishop Gore, cikgu-cikguBishop Gore,syeikh-syeikh dan kawan-kawan ayah di Bristol, Aunti-auntie, uncle-uncle,adik-adik,abang-abang, dan kakak-kakak di Lampeter dan Swansea
Aku dan adik mengira secara random, 200 ratus setangah orang yang telah menandatangani poster yang ku lukis gambar embah lanang! Dari Swansea ke Lampeter dan ke Bristol. Tapi, ada satu kekesalan aku pada someone yang telah memandang sinis akan poster kami. Bilang someone ini, poster ini bukan a part of doa. Uh! Excuse me! Head on desk
Poster ini untuk ku kembalikan senyuman embah lanang yang pudar. Semua orang doakan embah lanang agar cepat sihat. Sedangkan apa yang kita bicarakan sendiri itu adalah doa, begitu jua tulisan,itu juga satu doa. Tiada jauh bedanya.Bukankah Tuhan berkata bahawa, mintalah padaKu, nescaya akan ku kabulkan.
Sinis bukan satu budaya yang aku suka. Kalau sinis sekadar gurauan ,ianya tak pernah menjadi masalah pada aku. Tapi,kalau sinis mahu kerna mahu memperkecilkan semangat dan pengorbananku, tak salah ku katakan, someone ini membuatkan aku terasa hati. Terus terang okeyh!
Embah lanang, meski jauh kami dari sisimu, embah lanang selalu ada dalam hati kami.
Embah lanang selalu pesan, solat 5 waktu sehari. Alhamdullilah. Hingga hari ini, tak pernah lagi mahu sengaja meninggalkan solat 5 waktu! Selalu baca Al Quran! Terima kasih untuk embah lanang. Segarang-garang embah lanang, sebenarnya embah lanang lembut hatinya.
Nanti bila akak balek ke teratak parit 17 A, Sg Lampam, akak nak jaga mbah lanang! Nak kasi embah lanang jadi gemuk macam akak! InsyAllah, nanti kita jumpa! :)#
embah lanang, jangan nangis okeyh! Nanti tak handsome! Wink















7 suara reformasi:

CikguZue said...

Alahai muka sherlock holmes pun ada...
Najihah, mungkin someone tu just remind, yang paling utama dlm apepun adalah doa terus kepada-Nya. Jgn sedih2, jangan mare2...nanti hilang kejelitaanmu. Hehehe...
Apepun, aunty doakan embah lanang sembuh dan sentiasa dirahmati-Nya.

.Nur Najihah. said...

hehehe.mn de jelita.
cun la auntie!
:P
thanx! ;)

Mardhiyah Mustaffa said...

Special tag from http://missunguviolet84.blogspot.com

Selamat menerima dan semoga terhibur..

i-nin92 said...

inin doakan atoq akk cpt sembuh k..
n..
miss u la akk..
ngee~

KAMATO said...

Salam, moga embah lanang mu akan cepat semboh, terima ksih singgah di blog saya

.Nur Najihah. said...

terima kasih semua org yg doakn embah lanang jiha.
:)
moga2 doakan termakbul.
;)
insyallah

bicarasamaawan said...

semoga cepat sembuh embah!
:)