RSS

budak bishop gore!



8 JANUARI 2007,
hari pertama aku menjadi salah seorang pelajar sekolah Bishop Gore!Macam-macam cerita!Macam-macam ragam!
Dan sekarang 8 Januari 2008,genap setahun aku menuntut ilmu di sekolah Bishop Gore!Tak sangkakan..cepat sangat la jarum masa tu berlalu meninggalkan kite.


Aku rindukan sekolah lamaku.Waaaa~~ Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Perak.Sebenarnya,dari kejujuran hati aku,aku tak menjadi sperti mana aku yang dahulu.Mungkin aku di sekolah Seri Perak,dikategorikan budak paling kecoh.hawrt!ahahhaahha. Budak yang suka makan dalam kelas.Budak perempuan yang loklak.Tak leh duk diam.Nakal pun mungkin kowt! ;p

Tapi,sekarang di sekolah Bishop Gore,aku tak la banyak sangat cakap.Tak la cam budak2ribena sangat.Tapi,tak la diam cam tunggul!Tengok la gak dengan orangnye.Seperti waktu dulu.Mungkin,kerna kematangan seorang gadis semakin bertambah kowt..hahahah semakin menjadi gadis melayu!Tak leh nak jadi loklak sangat.Maklumlah,gadis melayu terakhir...Kena jaga adabkan..hehehe xD poyo jerw.. ish3!



Korang nak taw tak?Ktorg lunch for 1 hour!Lame gile oow!Malaysia setengah jam jer!;p
Plus+ ade break time about 15 mnte!Aku lak makan jer!eeeeeeeeeeee!gemook! ;p
Sekolah Bishop Gore besh!Tapi,mule2 dtg skola ni,mmg perangai aku cam dak tadika!Tak nak gi skola,sampai rasa nak nanges jerw..sbb masa tu tak leh nk sesuaikan diri!;p Maklumlah,takoot ooow!Nak speaking lagik..ish3!berdegup jantung ni.Tapi luaran sengih cam kerang wangi!xDD


Nak berkawan dgn dyeorg,kena kenalkn diri taw.Bukannye dyeowrg dtng kat kite.Kita yang kena wat muka tak malu.Kena berani kalau nak berkawan.Then,kenalkanlah diri.. ;)
"hye..my name is najihah." ;))
Tapikan,dyeowrg tak leh nak sebut nama aku betul2.Berapa kali nak tanya nama aku.Susah sangat bilangnye.hahahahah..last2,aku cakap,"call me naj or nur"...senang cite! ;))


Mula2 nak kawan,susah sket.Sebab,malu kowt..heheh!jangan tak taw,aku ni pemalu gak!;p Tapi sekarang,da ramai kawan la..sangat ramai!=))Naseb baek kawn aku,dari geng yang baek lagi pandai lagi tahu malu.Dyeowg besh!=)) Sayang dyeowrg!
Cume,setakat ni,tak jumpa lagi kawan yg betul2 leh jadi kwan baek.Tak pe la..tak de lagi kowt!=)Syukurlah ade kawan!

Dyeowg selalu hug and kiss!Berpisah bukannye lama pun..Cume nak pergi kelas.Lepas tu jumpa balek!Tapi,itulah budaya dyeowrang!Then,dyeowrg kalau macam "touched",mesti ade bunyi camni "owhhhhh...." Aku pun terikut lak!ehheheh!;p



mmm..kadang-kadang tu,time lesson pun ade tea time!Cikgu yang kasi makanan dan minum secawan teh untuk anak murid!Baiknyer la..heheheh! =]] Hari ni,16 Januari,Mr Lewis,buatkan breakfast time IT(cook time!) lesson.Secawan kopi dan croisant!Kenyang!Alhamdullilah~ =) Time kasih Sir!Kalau rajen,wat la lagi!eehhehe ;p


Aku harap,aku tak belajar maen2.Sebab aku ni suka maen2 sgt!eee!=8 eee~NAIK GERAM gak aku dengan diri aku niyh!Ntah ler..Aku nak tgk orang laen happy sebb aku! =)) Insyallah!


Penutup bicara;nabi Muhammad S.A.W. bersabda;tuntutlah ilmu dari buaian hingga ke hujung lahad. =) Belajar le korang sampai la saat malaikat maut jemput korang masuk kubur! =))

1 suara reformasi:

CresceNet said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.